2018/2: csomópont, vasút, közút, híd, alapozás, szerkezetmegerősítés, támfal, metró, városi vasút, aluljáró, rehabilitáció, alagút, csővezeték, akna, vízzáróság, betontechnológia, vízépítési műtárgy, rekonstrukció, mérnök, geológia, csatornahálózat, talajvíz, vízkezelés
Inno-tér
2018. december 10.

TiefbauLIVE és RecyclingAKTIV

2019. szeptember 5–7., Karlsruhe. A németországi szakmai kiállítások és vásárok a külföldi vállalatok számára rendkívül fontosak, ugyanis ezeken a rendezvényeken tehetik meg az első lépéseket a német piacokra való kijutáshoz. Egy időben és egy helyen várják a hulladékszállítás és újrahasznosítási ágazat, valamint az út- és mélyépítés iránt érdeklődőket.


A TiefbauLIVE demonstrációs vásár három napja alatt elsősorban építőgépeket, -járműveket, szerelékeket, valamint csatorna-, út-, alagút- és speciális mélyépítkezést mutatnak be informatív módon. A mintegy 75 000 m²-es szabadtéri területen ráadásul élőben, valósághű munkakörnyezetben is láthatók lesznek a gépek kotrás, fúrás vagy éppen lapátolás közben. A szakmai kiállításon külön foglalkoznak majd az építkezési kellékekkel és felszerelésekkel, emellett pedig speciális kiállítók mutatják be a legújabb vizsgáló-, mérési és vezérlési technológiákat.

A RecyclingAKTIV alapvetően különböző értékes anyagok újrafeldolgozására és újrahasznosítására összpontosít. A helyszínre látogatók a szakmai hétvégén szakértői előadások keretében ismerkedhetnek meg különböző présekkel, aprítógépekkel, ollókkal és szitákkal, valamint különleges anyagmozgató gépekkel, és hasonlíthatják össze teljesítményük szerint, és természetesen a legújabb iparági trendekről is tájékozódhatnak.

A németországi városban 2019. szeptember első hétvégéjén 14 ország 202 kiállítójával számolnak a szervezők. A legutóbbi, 2017-es szemlén közel 8500 regisztrált látogató találkozott mintegy 600, helyszínen lévő szakmai tanácsadóval. Egy felmérés szerint az akkori érdeklődők 85 százaléka jövőre is részt kíván venni az eseményen.•

 
Inno-tér
Innotéka Mélyépítés