2018/2: csomópont, vasút, közút, híd, alapozás, szerkezetmegerősítés, támfal, metró, városi vasút, aluljáró, rehabilitáció, alagút, csővezeték, akna, vízzáróság, betontechnológia, vízépítési műtárgy, rekonstrukció, mérnök, geológia, csatornahálózat, talajvíz, vízkezelés
Inno-tér
2017. augusztus 30.

Fotó:
Forrás: NIF

Új pétfürdői csomópont

A Székesfehérvár, illetve Veszprém felől érkezők már használhatják a több ütemben megépülő új pétfürdői csomópont elkészült körforgalmát, és az ahhoz kapcsolódó utakon keresztül érhetik el a meglévő 8-as főutat. A régi pétfürdői csomópont átépítése miatt Veszprém irányába körülbelül 200 m-rel arrébb kialakított ideiglenes csomóponton át közlekedhetnek az autósok.


Az I. ütem kivitelezési munkáit ütemterv szerint végzik. Befejezték a közműkiváltási munkálatokat, és május végére elkészült a 7204-es jelű Várpalota–Nádasdladány összekötő út külön szintű csomópontja is. Jelenleg folynak az aszfaltozási, hídépítési és árokburkolási munkálatok, zajlik a tereprendezés, a füvesítés a különböző szakaszokon, és elhelyezik a szalagkorlátokat is.

A II. ütem építésének keretében nyáron a többi között az aszfaltozási munkálatokat, valamint a pétfürdői csomópont vasbeton hídjának építési munkáit végzi a kivitelező, emellett dolgoznak a közúti felüljárók felújításán is, és még tartanak a közműkiváltási munkálatok is.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában az elkerülő mindkét üteme várhatóan 2018 márciusára elkészül, a kivitelezés nettó költsége 21,84 milliárd forint (I. ütem) és 6,23 milliárd forint (II. ütem).•

 
Inno-tér
Innotéka Mélyépítés