2016/1: vasút, városi vasút, szerkezetmegerősítés, töltés, szigetelés, csatornahálózat, csomópont, közút
Infrastruktúra Infrastruktúra

Megújul a székesfehérvári vasútállomás

Mintegy 20 kilométernyi vágánnyal, 85 új és korszerű kitérővel gazdagodik a székesfehérvári...

Mélyépítési kihívások a székesfehérvári állomás átépítése kapcsán

Vágányépítés a Clark Ádám téri villamosalagútban

Közmű Közmű

Föld alatti csővezetékek korróziós vizsgálata

A föld alatti acélszerkezetek korróziós károsodása az elektrokémiai korrózió miatt rendkívül intenzív. Elektrokémiai korrózió akkor jön létre, ha egy fém elektrolitba (talaj, víz) merül.

Irányított sajtolással modern, tartós szenny­vízcsatorna

Anyag és technológia Anyag és technológia

Pincék, mélygarázsok és épület­alapok betonszerke­zeteinek vízszigetelése

A betonszerkezetek és épületalapok szerkezeti integritását komolyan befolyásolja a hidrosztatikai...
Portré Portré

Szívvel, lélekkel, szakmai alázattal

„Ebben a szakmában nap mint nap mérhető az ember tevékenysége, ami mindennap újabb teljesítményre sarkall. A mélyépítésben nem lehet mellébeszélni, mert vagy elkészült egy műtárgy, vagy nem” – nyilatkozta Pappert Attila, a Colas...
 • Inno-tér

  Beruházáslebonyolítói mesteriskola indul 2019 első negyedévében

  A beruházások hazánkban eddig nem tapasztalt méretű bővülése a minőségi, gazdaságossági igények növekedésével párosul. Az új kihívások teljesítéséhez jelentős többlettudásra van szükség. A cégek piaci versenyképességének elengedhetetlen feltétele, hogy kiemelkedő tudású beruházás­lebonyolítókat foglalkoztassanak.
 • Inno-tér

  TiefbauLIVE és RecyclingAKTIV

  2019. szeptember 5–7., Karlsruhe. A németországi szakmai kiállítások és vásárok a külföldi vállalatok számára rendkívül fontosak, ugyanis ezeken a rendezvényeken tehetik meg az első lépéseket a német piacokra való kijutáshoz. Egy időben és egy helyen várják a hulladékszállítás és újrahasznosítási ágazat, valamint az út- és mélyépítés iránt érdeklődőket.
 • Inno-tér

  Megújul a Blaha Lujza tér

  Mintegy kétmilliárd forintból építik át Budapesten, a VIII. kerület kereskedelmi és közlekedési csomópontját. A 98 éves Blaha Lujza tér két éven belül jelentős arculatváltáson megy keresztül; várhatóan még idén elvégzik a tervezési feladatokat.
 • Inno-tér

  Új pétfürdői csomópont

  A Székesfehérvár, illetve Veszprém felől érkezők már használhatják a több ütemben megépülő új pétfürdői csomópont elkészült körforgalmát, és az ahhoz kapcsolódó utakon keresztül érhetik el a meglévő 8-as főutat. A régi pétfürdői csomópont átépítése miatt Veszprém irányába körülbelül 200 m-rel arrébb kialakított ideiglenes csomóponton át közlekedhetnek...
 • Inno-tér

  Épül a Szabadegyháza-ipartelep elkerülő

  A most megvalósuló 2,9 km hosszú szakasz megépítésével 2018 nyarára teljessé válik a 62-es főút rehabilitációja, a 11,5 t-s burkolatmegerősítés fejlesztése. A kivitelezés nettó költsége 3,16 milliárd forint.
Innotéka Mélyépítés