2017/1: közút, geológia, vízépítési műtárgy, töltés, betontechnológia, támfal, korrózióvédelem, csatornahálózat, talajvíz, szigetelés, műanyag cső, vasút, városi vasút
Infrastruktúra Infrastruktúra

Folytatódik a 21-es számú főút építése

Több szakaszon bővítik tovább a 21-es számú főutat, a korszerű­sítés célja, hogy az új, kétszer két sávos úttal bekössék Salgó­tarjánt és Nógrád megyét az országos gyorsforgalmi úthálózatba. A fej­lesz­tés részleteiről és a további tervekről Mayer Andrást, a NIF Zrt. beruházási vezérigazgató-helyettesét kérdeztük.
Közmű Közmű

Mezőtúri kiegyenlítő medence

A szennyezett víz, a fogyasztásra alkalmatlan víz keletkezése mindennapi életünk és az ipari tevékenységek sajnálatos velejárója. A felhasznált vizet tisztítva, de minimum kinyert formájában kell visszajuttatnunk a körforgásba.

Csatornahálózatok vizsgálata ipari televízióval

Anyag és technológia Anyag és technológia

Pincék, falak és padlók szigetelése

A hazai hagyományos szerkezetű építkezéseinknél még ma is felmerülő kérdés: kell-e szigetelni...

Bizonyítottan jó

Portré Portré

A „kiszolgáló egység” néha alkot is

„Én igazából a terepen érzem jól magam” – nyilatkozta lapunknak Ács-Lengyel Réka, a Swietelsky...
 • Inno-tér

  Beruházáslebonyolítói mesteriskola indul 2019 első negyedévében

  A beruházások hazánkban eddig nem tapasztalt méretű bővülése a minőségi, gazdaságossági igények növekedésével párosul. Az új kihívások teljesítéséhez jelentős többlettudásra van szükség. A cégek piaci versenyképességének elengedhetetlen feltétele, hogy kiemelkedő tudású beruházás­lebonyolítókat foglalkoztassanak.
 • Inno-tér

  TiefbauLIVE és RecyclingAKTIV

  2019. szeptember 5–7., Karlsruhe. A németországi szakmai kiállítások és vásárok a külföldi vállalatok számára rendkívül fontosak, ugyanis ezeken a rendezvényeken tehetik meg az első lépéseket a német piacokra való kijutáshoz. Egy időben és egy helyen várják a hulladékszállítás és újrahasznosítási ágazat, valamint az út- és mélyépítés iránt érdeklődőket.
 • Inno-tér

  Megújul a Blaha Lujza tér

  Mintegy kétmilliárd forintból építik át Budapesten, a VIII. kerület kereskedelmi és közlekedési csomópontját. A 98 éves Blaha Lujza tér két éven belül jelentős arculatváltáson megy keresztül; várhatóan még idén elvégzik a tervezési feladatokat.
 • Inno-tér

  Új pétfürdői csomópont

  A Székesfehérvár, illetve Veszprém felől érkezők már használhatják a több ütemben megépülő új pétfürdői csomópont elkészült körforgalmát, és az ahhoz kapcsolódó utakon keresztül érhetik el a meglévő 8-as főutat. A régi pétfürdői csomópont átépítése miatt Veszprém irányába körülbelül 200 m-rel arrébb kialakított ideiglenes csomóponton át közlekedhetnek...
 • Inno-tér

  Épül a Szabadegyháza-ipartelep elkerülő

  A most megvalósuló 2,9 km hosszú szakasz megépítésével 2018 nyarára teljessé válik a 62-es főút rehabilitációja, a 11,5 t-s burkolatmegerősítés fejlesztése. A kivitelezés nettó költsége 3,16 milliárd forint.
Innotéka Mélyépítés