2015/1: városi vasút, támfal, csatornahálózat, töltés, szigetelés, alapozás, alagút, metró
Infrastruktúra Infrastruktúra

Átszállás nélkül Budán

A jelenleg széttagolt villamosvonalak a budai fonódó villamoshálózatnak köszönhetően ez év decemberétől...

Villamost a HÉV fölé!

A budai fonódó villamos a Szentendrei HÉV fölött

Edilon leerősítésű vágányépítés

Műtárgy Műtárgy

Cölöpfal a Várkert Bazárnál

Az alábbiakban a címben olvasható rekonstrukciós munkáknál kialakított, nyitott módszerrel épített alagút cölöpjeinek a BME Geotechnika és Mérnökgeológia Tanszéke (akkor még Geotechnikai Tanszék) által el­végzett vizsgálatok eredményét foglaljuk össze.
Közmű Közmű

Budapest szennyvíz-elvezetési és -tisztítási programja

Magyarország az Európai Unióhoz való csatlakozási tárgyalásai során vállalta, hogy az EGK irányelveivel összhangban legkésőbb 2010. december 31-éig minden 15 ezer LE-nél (Lakos Egyenérték)...

„Szennyvízalagút” a Duna alatt

Anyag és technológia Anyag és technológia

Talajerősítés vagy mélyalapozás?

Szakmai körökben gyakran felmerül a kérdés, hogy síkalapozásra alkalmatlan, kedvezőtlen talajmechanikai...

Pincék, falak és padlók szigetelése

A szegedi szuperlézer létesítésének geotechnikai vonatkozásai

Portré Portré

Csapatépítő a föld alatt

„Nekem az is a feladatom, hogy minden területről a legjobb szakembereket összehozzam. A munkatársaimtól többször hallottam, hogy szeretnek velem dolgozni, mert általában kreatív légkör alakul ki körülöttem” – nyilatkozta magazinunknak Fábián Miklós építőmérnök...
  • Inno-tér

    Beruházáslebonyolítói mesteriskola indul 2019 első negyedévében

    A beruházások hazánkban eddig nem tapasztalt méretű bővülése a minőségi, gazdaságossági igények növekedésével párosul. Az új kihívások teljesítéséhez jelentős többlettudásra van szükség. A cégek piaci versenyképességének elengedhetetlen feltétele, hogy kiemelkedő tudású beruházás­lebonyolítókat foglalkoztassanak.
  • Inno-tér

    TiefbauLIVE és RecyclingAKTIV

    2019. szeptember 5–7., Karlsruhe. A németországi szakmai kiállítások és vásárok a külföldi vállalatok számára rendkívül fontosak, ugyanis ezeken a rendezvényeken tehetik meg az első lépéseket a német piacokra való kijutáshoz. Egy időben és egy helyen várják a hulladékszállítás és újrahasznosítási ágazat, valamint az út- és mélyépítés iránt érdeklődőket.
  • Inno-tér

    Megújul a Blaha Lujza tér

    Mintegy kétmilliárd forintból építik át Budapesten, a VIII. kerület kereskedelmi és közlekedési csomópontját. A 98 éves Blaha Lujza tér két éven belül jelentős arculatváltáson megy keresztül; várhatóan még idén elvégzik a tervezési feladatokat.
  • Inno-tér

    Új pétfürdői csomópont

    A Székesfehérvár, illetve Veszprém felől érkezők már használhatják a több ütemben megépülő új pétfürdői csomópont elkészült körforgalmát, és az ahhoz kapcsolódó utakon keresztül érhetik el a meglévő 8-as főutat. A régi pétfürdői csomópont átépítése miatt Veszprém irányába körülbelül 200 m-rel arrébb kialakított ideiglenes csomóponton át közlekedhetnek...
  • Inno-tér

    Épül a Szabadegyháza-ipartelep elkerülő

    A most megvalósuló 2,9 km hosszú szakasz megépítésével 2018 nyarára teljessé válik a 62-es főút rehabilitációja, a 11,5 t-s burkolatmegerősítés fejlesztése. A kivitelezés nettó költsége 3,16 milliárd forint.
Innotéka Mélyépítés