2016/2: közút, vasút, városi vasút, alagút, geológia, híd, aluljáró, felüljáró, vízépítési műtárgy, csatornahálózat, anyagvizsgálat, szigetelés, zsalurendszer, tároló
2016. július 26.

Szerző:


Saját fejlesztés maximális falazattömörségű vasbeton tartályok, körmedencék építéséhez

Wolf System zsalurendszer – bevált és kiérlelt eljárás

Évente több mint 5000 kör alakú vasbeton tartály megépítésével a Wolf System Európa vezető kivitelezője lett a tartályépítés szakterületén.


A Wolf System Építőipari Kft. évtizedek óta erősíti tevékenységét a kisipari és az ipari szektorban. Folyamatos újítással és beruházással évente több mint 3500 épület és tetőszerkezet legyártására és megépítésére kerül sor.
A cég az építés terén Európa-szerte vezető szolgáltató, ezt a helyet kiérlelt technológiájával és tapasztalatával vívta ki. Ügyfeleink terveinek megvalósításához az építés bármely területén – a tanácsadástól és tervezéstől kezdve a gyártáson és szerelésen át – mindent egy kézből kínálunk.
A Wolf System tartályépítési programja a szilárdapríték-tárolótól, a gabonasilótól, a folyadék tárolására alkalmas ipari nagy térfogatú tárolótartályokig (hígtrágya-, oltóvíz-, csapadékvíz-), a biogáz-berendezéseken át a nagy szennyvízderítő berendezésekig terjed.

Fűrészporsilók építése

Speciális zsaluszerkezet

Cégünk henger alakú tartályai sikerének alapja a jól bevált, kiérlelt és technológiailag racionalizált fémtáblás zsaluzó technológia. Az állandó műszaki fejlesztéssel és az eljárás folyamatos tökéletesítésével optimálisan ki tudjuk elégíteni az egyre nagyobb követelményeket.

Betonozáshoz előkészített födém, háttérben fermentorok

A zsaluszerkezet saját, házon belüli termékünk. A kifejezetten körmedencék építéséhez a Wolf konszern ausztriai lakatosüzemében fejlesztett kiselemes rendszer ideális építést tesz lehetővé. A fejlesztést az építési tapasztalatok és direkt visszajelzések alapján hatékonyan tudjuk megvalósítani. Folyadéktározóink mérettartománya a 2,50 m-től az 50 m-es belső átmérőig terjed. Van továbbá magasabb hengeres építmények (silók) építésére optimalizált zsalurendszerünk is, ezzel akár 30-35 m magas építményt tudunk emelni. A fent említett mérettartományok lágy acélbetétes technikával értendők. Különleges esetekben feszített technológiával nagyobb méretű műtárgyak építését is vállaljuk.

A szarvasi biogázüzem vasbeton szerkezeteinek építése

Az 1,0 m magas, ívre hajlított, bordákkal merevített acél zsalutáblák adott (2,75; 3,5; 7; 12 és 24 m) átmérők esetén a belső síkon tiszta körívet alkotnak. A kör kerületének képletére tervezett π/4 ívhosszúságú belső táblák lehetővé teszik a félméteres átmérő-növekedést egész számú belső oldali táblákból kialakítva. A fal szerkezeti vastagsága a külső síkon beépített köztes táblaméretekkel állítható.
A Wolf rendszere a csúszó- vagy kúszózsalus technológiával szemben az adott mérettartományon belül gyorsabb és gazdaságosabb építést tesz lehetővé. A kívánt szerkezeti magasságot úgy érjük el, hogy a már megszilárdult szerkezeti elemekről lebontott táblákat – a betonozási ütemeknek megfelelően – gyűrűkként összekapcsolva egymás fölé építjük. A zsalutáblák függőleges irányú helyzete a felületi súrlódással és az acélgyűrűkben a betonozás során fellépő feszültséggel biztosított.

Falszerkezet zsaluzása

Vízzáró szerkezetek építésénél előnyt jelent az egymástól független, átkötéseket nem alkalmazó belső és külső zsaluhéj. A belső gyűrűt, az átmérőtől függően, egy központi tengelyhez vagy egy az ívet követő állványzathoz merevítjük. A belső oldali vízszintes acélmerevítők szolgálják a munkaszint járópallóinak alátámasztását is. A belsőtől függetlenül felállított, ékekkel, csapokkal és kilincsekkel összekapcsolt külső gyűrű önmagában merev, és a gyűrűirányú húzó igénybevételeket abroncsszerűen veszi fel. Ez a megoldás a beton bedolgozásakor szigorú technológiai fegyelmet kíván.

Osztott falú, dupla gyűrűs tározó

A belső zsaluzat tökéletesen kiegyensúlyozott merevítő rendszere jelenti a kör alakú zsaluzatunk alakját. A zsaluzat olyan stabil, hogy a belső és a külső zsalutáblák rögzítése a falon áthaladó rögzítő és távtartó elemek alkalmazása nélkül is megoldott, és ezzel maximális falazattömörség érhető el.
A rendszerhez különböző kiegészítők is tartoznak: vannak, amelyek a födémperemek kialakítását teszik lehetővé, mások a nagy magasságban épülő födémek alsó zsaluzatának alátámasztását szolgálják. A külső és belső palástba akasztható állványzatok, korlátok egyrészt a megfelelő munkavégzést segítik, másrészt a munkavédelmet erősítik.

Gázsátorral felszerelt, burkolt biogázfermentorok Dömsödön

Társaságunk ezenkívül rendelkezik gépházak, trágyatálcák, szögletes műtárgyak és osztófalak készítéséhez szükséges Paschal gyártmányú sík táblás zsalurendszerrel.

Tervezés – tapasztalattal és szakértelemmel

Saját statikusaink és tervezőink az engedélyezési tervektől a kiviteli terveken át az adott termék gyártmányterveit is elkészítik, biztosítják ügyfeleink beruházásához a szükséges terveket, számításokat.
A projekt teljes megvalósítási folyamatát egy projektvezető követi és felügyeli, így az első tanácsadástól a műszaki átadásig egy személyben partnerként áll mindvégig megrendelőink, vevőink rendelkezésére. A munkálatokat az irodából kísérve, a helyszínen esetlegesen felmerülő kérdésekre, problémákra azonnal reagálni tud. Társaságunk – a dolgozók szakértelmének és munkamoráljának köszönhetően – gyorsan és hatékonyan teljesíti a vállalásait.•

 
Innotéka Mélyépítés