2016/2: közút, vasút, városi vasút, alagút, geológia, híd, aluljáró, felüljáró, vízépítési műtárgy, csatornahálózat, anyagvizsgálat, szigetelés, zsalurendszer, tároló
2016. július 26.

Szerző:
Haraszti László laszloh@t-email.hu


Icopal hídszigetelési rendszerek

Egy- és kétrétegű bitumenes lemezes rendszerek

A hídszigetelések készítésének területén Európában és hazánkban is egyformán elterjedt műszaki megoldásoknak tekinthetők a bitumenes szigetelések. A legelterjedtebbek és szakmailag is beváltak az egy-, illetve kétrétegű rendszerek, amelyek elnevezésüket az alkalmazott bitumenes lemezek rétegszáma után kapták.


Egyrétegű hídszigetelő rendszerek

Supermost CE bitumenes lemez hídszigetelő rendszer

Parafor Ponts H bitumenes hídszigetelő rendszer

Mindkét hídszigetelő lemez speciálisan kialakított termék, amely a magasan modifikált Siplast Primer® Speed SBS bitumenes kellősítővel vízszigetelési rendszert alkot.
A hídszigetelő lemezek magasan modifikált, elasztomerbitumenes, poliészterfátyol hordozóbetéttel készülnek, rendkívül nagy a szakító­szilárdságuk és ideálisan magas a szakadó nyúlási képességük.

Hídszigetelés Parafor Ponts H rendszerrel

Felhasználási terület

Egyrétegű vízszigetelésként alkalmazható közúti hídpályáknál, mélyépítési szerkezetek és parkolóházak, továbbá vízi létesítmények szerkezeteinek szigeteléseként. A termék kiváló hőálló képességét a felső felületén elhelyezett keramizált zúzalékszórás biztosítja. A magas hőmérsékletű szórt, öntött vagy hengerelt aszfaltburkolatok ráépítése elkészíthető bármilyen egyéb védőréteg elhelyezése nélkül is, a hősokkot megfelelően elviseli.

Kétrétegű hídszigetelő rendszerek

Villas Híd–2 bitumenes hídszigetelő rendszer

A Villas Híd–2 hengerelt aszfalt alatti szigetelőrendszer felépítése három elemből áll:
Az első, legalsó réteg a megfelelő letapadást biztosító Siplast Primer® Speed SBS kellősítő, amely a vasbeton aljzatra/pályalemezre közvetlenül felhordható.
A szigetelés kétrétegű, az elasztomerbitumenes lemezt – ideális tapadóképessége okán – alsó rétegként fektetik le. A felső rendszerelem a magasabb hőállóságú plasztomerbitumenes lemez, amelyet az előbbi lemezre teljes felületen ráhegesztve, záró lemezként helyeznek el.

Felhasználási terület

A Villas Híd–2 közúti szigetelőrendszer alkalmas az új és felújított vasbeton pályaszerkezetű műtárgyak, parkolók szigetelésére mind a gépkocsik pályaburkolata alatt, mind pedig a szegélyek vagy gyalog­járdák alatt, a vonatkozó ÚT 2-3.406 számú útügyi műszaki előírás követelményeinek is megfelelően. A kész szigetelésre az aszfaltburko­lat közvetlenül ráépíthető.

Vasúti hídszigetelő rendszer

Siplast Brabant bitumenes vasúti hídszigetelő rendszer

A vasúti hidak szigetelésének egyik legfontosabb kritériuma, hogy a szigetelésre azonnal rákerülő zúzottkő ágyazat alatti átszúródás telje­sen gátolva legyen, beleértve a forgalom alatti dinamikus terhelést is. A felújításoknál pedig rendkívül fontos a minél rövidebb vágányzár biztosítása. Ennek a feladatnak tökéletesen megfelel a Brabant szige­telési rendszer, amely magyarországi alkalmazási engedéllyel rendelkezik.

A Brabant rendszer felépítése:

  • 4 mm vastag elasztomer modifikált bitumenes lemez poliészterfátyol hordozóbetéttel, 5 × 2 m-es tekercsben;
  • a lemezzel összedolgozott, átszúródást gátló 700 g/m² geotextília védőlemez (Geofelt MF 700).

Műszaki tanácsadás és alkalmazási kérdésekben országosan működő tanácsadó hálózatunk készséggel áll rendelkezésre.•

 
Innotéka Mélyépítés